Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

1 Religii la data de Dum Iun 08, 2008 12:15 am


        Mariko21
avatar

 Varsta Varsta : 30
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Bucuresti
Popularitate Popularitate : 40
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 7106
Animalutul meu Animalutul meu : Pasaroi frustrat Nume PetSmotocel
PutereP 0
InteligentaI 2
ViataV 1
Numarul mesajelor : 6239
Respectarea regulilor :
Toleranta pe care trebuie sa o aratam fata de ceilalti nu este doar de natura sexuala, rasiala etc, ci si din religioasa. Din acest motiv, m-am gandit ca ar fi nimerit sa comentam pe rand cateva religii mai cunoscute, sa observam diferentele intre ele si Crestinism, reusind astfel poate sa ii intelegem mai bine si pe cei care apartin de alte religii. Ultima religie pe care o vom discuta va fi Crestinismul.

Prima tema: Iudaismul

(Daca nu stie nimeni sa spuna ceva despre aceasta religie, voi spune eu cate ceva peste cateva zile)


_________________
http://www.zoozez.com Http://mariko21.wordpress.com https://www.facebook.com/profile.php?id=100000868572973 http://mariko21.hi5.com


2 Re: Religii la data de Lun Iun 23, 2008 3:52 pm


        Ruki
avatar
Metalhead
Metalhead
 Varsta Varsta : 24
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Everywhere
Popularitate Popularitate : 8
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 5479
Animalutul meu Animalutul meu : Testoasa Nume PetTroll
PutereP 5
InteligentaI 5
ViataV 5
Numarul mesajelor : 4420
Respectarea regulilor :

weird...pana acum n-am vazut topicul asta...anyway...nu am citit prea multe despre iudaism pentru ca nu m-a interesat dar totusi e imposibil sa nu stii cate ceva avand in vedere toate atrocitatile pe care le-au suportat evreii in timpul celui de-al doilea razboi mondial (de parca acum ar fi lasati in pace rolleyes) anyway...din cate stiu eu e cea mai veche religie monoteista (implica venerarea unui singur zeu) care este practicata si in zilele noastre. nush...au niste ritualuri foarte ciudate si chiar si restrictii la mancare o.O...mie mi se pare cel putin stupid sa te infometezi din cauza unui zeu (si nici macar nu esti sigur 100% ca exista)


_________________
http://www.random-accident.blogspot.com https://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001452848919&v=info


3 Re: Religii la data de Vin Iun 27, 2008 8:03 pm


        Mariko21
avatar

 Varsta Varsta : 30
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Bucuresti
Popularitate Popularitate : 40
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 7106
Animalutul meu Animalutul meu : Pasaroi frustrat Nume PetSmotocel
PutereP 0
InteligentaI 2
ViataV 1
Numarul mesajelor : 6239
Respectarea regulilor :

Am citit intr-o carte de Besancon ca multi dintre ei isi dedica inca de mici zile intregi citirii Torei si ca majoritatea sunt oarecum fanatici. Sau ma rog, erau. Pentru ca a aparut miscariea Zionista (nush daca asa se numeste si in romana, dar in engleza ii zice Zionist movement), cand multi s-au intors impotriva traditiei, au devenit mai deschisi la nou si datorita acestei miscari au reusit pana la urma sa isi gaseasca si ei un teritoriu.

Nu mai stiu cine a scris asta dar mi-a placut cum a sunat: "o tara fara popor si-a gasit un popor fara o tara"


_________________
http://www.zoozez.com Http://mariko21.wordpress.com https://www.facebook.com/profile.php?id=100000868572973 http://mariko21.hi5.com


4 Re: Religii la data de Mar Iul 01, 2008 6:57 pm


        erena21
avatar
x
 Varsta Varsta : 33
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Sacele
Popularitate Popularitate : 14
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 4881
Animalutul meu Animalutul meu : Pestisor PutereP 0
InteligentaI 0
ViataV 1
Numarul mesajelor : 933
Respectarea regulilor :

este fff interesant acest subiect....eu am citit cate ceva despre religii-in special dexspre iudaism scriu acuma
Tragându-si radacina din descendentii Iudeii, Iudaismul a fost infiintat in anul 2000 î.C. de Avraam, Isaac si Iacob si are peste 18 milioane de adepti. Iudaismul adopta credinta intr-un singur Dumnezeu, care este creatorul universului si care conduce poporul ales, evreii, prin profetii cu care el vorbeste. Cuvântul lui este descoperit in Biblia evreiasca (sau Vechiul Testament), scrisa integral in ebraica - cu exceptia câtorva capitole sau versete, care sunt in aramaica, limba semitica asemanatoare cu ebraica - si care este cartea cu cele mai multe traduceri si cei mai multi cititori din lume. Biblia este impartita in: Torah (cele cinci carti ale lui Moise), Neviim (Prorocii) si Ketuvim (Scrierile, Psalmii). In literatura rabinica se intâlneste des termenul Torah pentru a desemna intreaga Biblie
Torah-ul contine si un numar de 613 de porunci, incluzând pe cele 10, care sunt explicate in Talmud. Iudeii cred ca, conditia omului poate fi imbunatatita, cuvântul Torah-ului trebuie ascultat si urmat, si ca Mesia va aduce, intr-un final, omenirea intr-o stare paradisiaca. Iudaismul promoveaza ideea de comunitate printre toti oamenii de credinta evreiasca, apartenenta la o sinagoga sau templu, si importanta vietii de familie. Ceremoniile religioase au loc atât acasa, cât si la sinagoga. Iudaismul se imparte in trei mari grupari, care se deosebesc intre ele prin modul in care interpreteaza acele parti din Torah, care trateaza activitatile personale, ale comunitatii, internationale si religioase: 1.Comunitatea Ortodoxa, care considera Torah-ul provenit direct de la Dumnezeu, si de aceea obligatoriu; 2.Miscarea Reformata, o forma simplificata si rationalizata a iudaismului, care adopta in primul rand continutul etic al Torah-ului; 3.Iudeii Conservatori, care respecta multe din ritualurile din Torah, dar care admit si schimbari, datorate vietii moderne. Al patrulea grup, Iudeii Reconstructiei, resping conceptul de popor ales al lui Dumnezeu, dar mentin ritualurile ca parte a mostenirii culturale iudaice.
Sinagogele (inseamna in ebraica case de intrunire) sunt de 20 de secole locuri in care evreii se intrunesc pentru a se ruga si a studia. Orice loc poate sluji acestui scop cu conditia sa fie orientat spre Ierusalim, sa nu fie acoperit de alta constructie si sa contina un anumit numar de obiecte de cult. Chivotul sfânt este partea esentiala, care contine sulurile Torei, suluri de pergament pe care Torah a fost scrisa de mâna. In fata Chivotului sfânt arde o lumina vesnica, care simbolizeaza faptul ca Sfânta Scriptura continuta in Torah este lumina. In zilele de luni, joi, de Shabbat si in diminetile zilelor de sarbatoare, este scos unul din aceste suluri pentru a se citi textul recomandat.
Rabinul inseamna Intelept, si este astazi indrumatorul spiritual al comunitatii sale, propovaduind, prezidând diverse ceremonii sinagogale sau familiale. Rabinul poate si trebuie sa se casatoreasca. Shabbat-ul este in religia iudaica ziua binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, care i-a incredintat-o poporului Israel, ca semn al legamântului incheiat cu el. Copiii lui Israel au primit porunca solemna de a intrerupe orice munca in ziua de Shabbat, acesta fiind mai sfânt chiar si decât Casa Domnului. Pornind de la aceasta conceptie, rabinii au alcatuit o lista cu 39 de munci de baza interzise de Shabbat, scopul lor nefiind acela de a crea o constrângere, ci dimpotriva, de a permite omului sa se elibereze cat mai mult de muncile ce ar putea degenera in robie, de a se elibera de goana dupa bogatie si de a reinvata sa traiasca. Ragazul creat de odihna de Shabbat trebuie sa fie ocupat cu rugaciuni, studiu, o atmosfera sarbatoreasca, atât la sinagoga, cât si acasa.
Circumcizia este considerata, dupa Avraam, semnul esential al legamântului dintre Dumnezeu si poporul sau. In a opta zi de viata, baietelul este introdus prin acest rit in Legamânt. Operatia este efectuata in general de catre un circumcizor, care rosteste o binecuvantare potrivita, ca si de tatal copilului. Circumcizia este ritul oficiat cu cea mai mare fidelitate de evrei, indiferent de tendinta careia ii apartin. Regulile alimentare - masa este locul privilegiat al binecuvântarilor casnice, cum ar fi cele savârsite inainte si dupa masa. Dintre mamifere, sunt permise rumegatoarele cu copita nedespicata, dintre animalele acvatice cele care au solzi si aripioare. In ce priveste zburatoarele, nu sunt autorizate decât pasarile de ograda (porcul, calul, iepurele sunt interzise, ca si scoicile, stridiile)
Torah interzice de asemenea consumarea sângelui, de unde si interdictia de a consuma orice animal ucis prin vânatoare si stabileste reguli speciale pentru taierea animalelor si necesitatea de a sara carnea inainte de taiere. Alimentele din carne nu au voie sa fie amestecate cu cele din lapte. Despre iudaismul actual este putin de zis. Religia iudaica, prin fiinta si scopul ei, ar fi fost menita sa fie numai o pregatire, o calauza spre Cristos cum spune apostolul Pavel. De aceea, cu venirea crestinismului, valabilitatea sa ar fi încetat. Tema mozaismului era ideea mesianica, venirea unui mesia, care urma sa întroneze universalitatea religiei adevarate, în locul iudaismului particularist si exclusivist. De vreme ce împaratia mesianica s-ar fi realizat prin venirea lui Isus si instituirea crestinismului, mozaismul si-ar fi încheiat menirea istorica. Perpetuarea lui ar fi o eroare. Asteptarea unui alt mesia, cerut numai de interesele nationale exclusive ale poporului evreu, face din mozaismul de astazi mai mult o doctrina nationala decât una religioasa. Aceasta rezulta si din faptul ca iudaismul mai supravietuieste si azi, redus insa aproape exclusiv numai la poporul iudeu, fara sa fi fost îmbratisat de alte popoare5 Re: Religii la data de Joi Iul 03, 2008 6:46 pm


        Ruki
avatar
Metalhead
Metalhead
 Varsta Varsta : 24
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Everywhere
Popularitate Popularitate : 8
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 5479
Animalutul meu Animalutul meu : Testoasa Nume PetTroll
PutereP 5
InteligentaI 5
ViataV 5
Numarul mesajelor : 4420
Respectarea regulilor :

^ ideea era sa spui tu ceva despre acea religie..in fond, conteaza parerea ta...daca m-ar interesa in special iudaismul as putea sa dau un search pe wiki...

anyway...cred ca saptamana a trecut de ceva vreme


_________________
http://www.random-accident.blogspot.com https://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001452848919&v=info


6 Re: Religii la data de Mier Iul 16, 2008 5:00 pm


        Ursul
avatar

 Varsta Varsta : 28
Sex Sex : masculin
Localizare Localizare : Ialoveni
Popularitate Popularitate : 0
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3882
Numarul mesajelor : 57
Respectarea regulilor :

Am putea discuta aici despre credința în dumnezeu în  general?7 Re: Religii la data de Mier Iul 16, 2008 5:06 pm


        Mariko21
avatar

 Varsta Varsta : 30
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Bucuresti
Popularitate Popularitate : 40
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 7106
Animalutul meu Animalutul meu : Pasaroi frustrat Nume PetSmotocel
PutereP 0
InteligentaI 2
ViataV 1
Numarul mesajelor : 6239
Respectarea regulilor :

Dap, go ahead big smile


_________________
http://www.zoozez.com Http://mariko21.wordpress.com https://www.facebook.com/profile.php?id=100000868572973 http://mariko21.hi5.com


8 Re: Religii la data de Mier Iul 16, 2008 6:22 pm


        Ursul
avatar

 Varsta Varsta : 28
Sex Sex : masculin
Localizare Localizare : Ialoveni
Popularitate Popularitate : 0
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3882
Numarul mesajelor : 57
Respectarea regulilor :

Aș vrea să aflu(de la cei care binevoiesc să răspundă) dacă cred în o formă de zeitate ori alta,eventual cu argumentele de rigoare,de ce ați acceptat această religie?de ce v-ați convertit la o altă religie?
Cel mai important,cum ați ajuns să credeți în ceea ce credeți?(educația primită de la părinți,prieteni care v-au informat despre respectiva credință,ați cercetat fiecare religie și ați ales dintre toate pe cea mai potrivită,etc..)9 Re: Religii la data de Dum Iul 20, 2008 11:45 am


        Ruki
avatar
Metalhead
Metalhead
 Varsta Varsta : 24
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Everywhere
Popularitate Popularitate : 8
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 5479
Animalutul meu Animalutul meu : Testoasa Nume PetTroll
PutereP 5
InteligentaI 5
ViataV 5
Numarul mesajelor : 4420
Respectarea regulilor :

Sa vedem...m-am nascut, ca voi toti de altfel, fara religie...apoi am fost botezata (fara acordul meu, of course) si am devenit, teoretic, crestin. Apoi am fost invatata sa il iubesc pe d-zeu, iisus & co. Insa, intotdeauna am avut unele nelamuriri. Am cautat mai multe informatii care sa-mi demonstreze ca am dreptate crezand si nu am gasit. Asa ca m-am intrebat tot timpul: Sa cred sau sa nu cred? Mai apoi, am ajuns la concluzia ca, de fapt, nu credeam. Si nu, nu cred. Sunt mult prea multe detalii dubioase in biblie, mai
ales la partea crucificarii lui iisus. M-am interesat de alte religii, insa doar din pura curiozitate (mai apoi a devenit un hobby)...So I'm an atheist...Nu cred pana nu vad...deci, in momentul in care va veni iisus la mine si va indeplini 3 dorinte, voi crede..pana atunci, cred ca sunt indreptatita sa nu o fac


De fapt...sa o luam logic...daca vine iisus la mine si-mi indeplineste 3 dorinte nu voi CREDE ci voi STI...chiar daca a sti implica a crede, tot e o diferenta


_________________
http://www.random-accident.blogspot.com https://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001452848919&v=info


10 Re: Religii la data de Dum Iul 20, 2008 9:18 pm


        Seinfeld
avatar

 Varsta Varsta : 36
Sex Sex : masculin
Localizare Localizare : Moreni
Popularitate Popularitate : 0
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3919
Animalutul meu Animalutul meu : Pestisor PutereP 0
InteligentaI 0
ViataV 1
Numarul mesajelor : 292
Respectarea regulilor :

De asemenea nu precizeaza (in biblie) nimic nici despre dinozauri. big smile
Si habar nu aveau ca stele au defapt sisteme solare cu planete ce orbiteaza pe acolo. Credeau ca sunt doar niste chestii care lucesc pe cer.

http://www.zambesc.com/


11 Re: Religii la data de Dum Iul 20, 2008 10:16 pm


        Fraise
avatar

 Varsta Varsta : 37
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Thessaloniki, Greece
Popularitate Popularitate : 3
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 4021
Animalutul meu Animalutul meu : Pestisor Nume PetBotticelli
PutereP 0
InteligentaI 0
ViataV 1
Numarul mesajelor : 443
Respectarea regulilor :

Ruki a scris:Sa vedem...m-am nascut, ca voi toti de altfel, fara religie...apoi am fost botezata (fara acordul meu, of course) si am devenit, teoretic, crestin. Apoi am fost invatata sa il iubesc pe d-zeu, iisus & co. Insa, intotdeauna am avut unele nelamuriri. Am cautat mai multe informatii care sa-mi demonstreze ca am dreptate crezand si nu am gasit. Asa ca m-am intrebat tot timpul: Sa cred sau sa nu cred? Mai apoi, am ajuns la concluzia ca, de fapt, nu credeam. Si nu, nu cred. Sunt mult prea multe detalii dubioase in biblie, mai
ales la partea crucificarii lui iisus. M-am interesat de alte religii, insa doar din pura curiozitate (mai apoi a devenit un hobby)...So I'm an atheist...Nu cred pana nu vad...deci, in momentul in care va veni iisus la mine si va indeplini 3 dorinte, voi crede..pana atunci, cred ca sunt indreptatita sa nu o fac


De fapt...sa o luam logic...daca vine iisus la mine si-mi indeplineste 3 dorinte nu voi CREDE ci voi STI...chiar daca a sti implica a crede, tot e o diferenta

Nu vreau sa te fac sa crezi in Dumnezeu, dar du-te din curiozitate de sarbatoarea de Paste la Ierusalim, la muntele Sfant si acolo sigur vei gasi raspunsul ;) .

http://artbijoux.ablog.ro https://www.facebook.com/mihaela.dima http://alla81.hi5.com


12 Re: Religii la data de Dum Iul 20, 2008 10:31 pm


        Seinfeld
avatar

 Varsta Varsta : 36
Sex Sex : masculin
Localizare Localizare : Moreni
Popularitate Popularitate : 0
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3919
Animalutul meu Animalutul meu : Pestisor PutereP 0
InteligentaI 0
ViataV 1
Numarul mesajelor : 292
Respectarea regulilor :

Una din poruncile lasate de Dumnezeu si mai tarziu "uitata" din anumite motive zicea ceva de genul: Pe Dumnezeu nu il gasiti intr-o cladire de piatra ci in sufletele voastre.

Asa ca nu cred ca pentru a avea un raspuns trebuie sa mergi intr-un anumit loc de pe glob, ca doar Dumnezeu e peste tot. Sau cel putin asa se presupune. whistle

http://www.zambesc.com/


13 Re: Religii la data de Dum Iul 27, 2008 1:33 am


        Caramel
avatar

 Varsta Varsta : 29
Sex Sex : masculin
Localizare Localizare : Botosani
Popularitate Popularitate : 7
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 4001
Numarul mesajelor : 364
Respectarea regulilor :

vad ca de ceva vreme nu s-a postat aici ... asa ca, daca imi permiteti, sa deschidem filele altei religii:

Martorii lui Iehova

http://help.forumgratuit.ro


14 Re: Religii la data de Dum Iul 27, 2008 10:29 am


        Ursul
avatar

 Varsta Varsta : 28
Sex Sex : masculin
Localizare Localizare : Ialoveni
Popularitate Popularitate : 0
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3882
Numarul mesajelor : 57
Respectarea regulilor :

Am să continui gîndurile de mai sus.
În primul rînd,după mine orice set de legi care te impune să te închini la un om invizibil ori să porți o pălărie pe cap cu formă specială...glume proaste.Nu mă închin la nici un zeu(încă).Momentan studiez disputa dintre creaționism și evoluționism,care din păcate se reduce la chimie,unde eu am cunoștințe precare,iar susținătorii creaționismului aduc des în discuție argumente cu miros de chimie.
Pentru cei care nu știu,evoluționiștii spun că viața apare întîmplător,deci pe pămînt apar condițiile necesare după care evoluează speciile...bla bla bla...apare omul așa cum îl vedem astăzi.Creaționiștii spun că zeul lor a creat animalele și plantele,vedeți geneza.
Am cîteva observații privitor la religii:
1.24 din 25 de elevi din clasă nu au citit lucrări ale sfinților pe care-i venerează,sau au citit doar biblia,fără a o înțelege,dar strigă cu sabia afară că ateii sunt SATANA,pentru că nu cred în zeul lor.NU mi-au definit credința dar cred că ar suna cam așa:Să crezi în ceea ce ai auzit de la părinți și să-i arzi pe cei care nu cred
2.Respect susținătorii creștinismului atît timp cît se aduc argumentele de rigoare și chiar am întîlnit așa persoane.Discuțiile constructive nu aduc decît folos.
3.Cel mai important este faptul că nu poți să fii un teist sau din contră,un ateu decît dacă ai presupus din start că zeul există ori nu există.Care îi demonstrează existența lui d-zeu unui om care are în subconștient ideea că El nu există are un premiu.Asta mă duce cu gîndul la posibilitatea că El există doar prin noi,și cînd vom înceta să credem,va înceta existența lui15 Re: Religii la data de Dum Iul 27, 2008 8:28 pm


        Roxy
avatar

 Varsta Varsta : 27
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : London
Popularitate Popularitate : 0
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3835
Numarul mesajelor : 68
Respectarea regulilor :

Cu toate ca am si eu indoielile mele si imi pun multe intrebari,tind spre crestinitate.Pentru ca,asa ca toti oamenii simt nevoia sa cred in ceva,sa imi fie teama de ceva.Daca majoritatea lumii nu ar crede in Dumnezeu presupun ca ar fi haos,intr-un fel.

Cat despre Martorii lui Iehova.Ma rog.Fiecare cu religia lui,nu am nimic cu ei,insa nu imi place faptul ca parca au ceva impotriva celorlalte religii (ex.ortodoxismul sau catolicismul).Cel putin asa am eu impresia.La fel ca si la alte religii de genul martorilor (ex.penticosali,baptisti) incearca mult prea tare sa aduca lume de partea lor,ca si la piata,isi fac reclama oferind fluturasi si mai stiu eu ce,batand la usile oamenilor vorbind de Dumnezeu.Sincer,asta nu mi se pare iubire fata de Dumnezeu.Nici nu am un cuvant potrivit pentru asta.Tot ce stiu este ca nu imi plac lucrurile astea de nici un fel.E ca si cum i-ai face reclama lui Dumnezeu.Cine vrea crede,cine nu nu.Cine vrea sa fie martor nu are decat,cine nu,nu ar trebui sa ii se bage pe gat chestia asta.Plus ca ei au impresia ca au dreptate in tot,mai ca nu au inventat ei religia.
In rest,nu am nimic cu ei,la fel cum nu am nimic cu nici o alta religie.Nu as putea sa discriminez sau sa nu vorbesc cu cineva pentru simplul fapt ca e martor sau de oricare alta religie.16 Re: Religii la data de Dum Iul 27, 2008 8:57 pm


        Seinfeld
avatar

 Varsta Varsta : 36
Sex Sex : masculin
Localizare Localizare : Moreni
Popularitate Popularitate : 0
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3919
Animalutul meu Animalutul meu : Pestisor PutereP 0
InteligentaI 0
ViataV 1
Numarul mesajelor : 292
Respectarea regulilor :

Eu fac discriminare, pentru ca multe de aceste religii au "obiceiuri" foarte dubioase.
Cand ma gandesc la "martori" si secte de astea imediat in vine in mintea imaginea din filme unde, slujitorii domenului, trec printre credinciosi cu sacosa sa adune(fure) banii de la lume. big smile

http://www.zambesc.com/


17 Re: Religii la data de Vin Aug 08, 2008 8:15 pm


        Caramel
avatar

 Varsta Varsta : 29
Sex Sex : masculin
Localizare Localizare : Botosani
Popularitate Popularitate : 7
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 4001
Numarul mesajelor : 364
Respectarea regulilor :

in mare parte de acord cu amandoi ... Am propus aceasta religie pentru ca am vrut sa vad cum gandesc alti ... eu unu nu am nimic cu ei, nu ma deranjeaza in mare parte obiceiurile lor, daor ca nu-mi place cand vin la usa si iti arata tot felul de carti si iti baga niste vrajeli din alea de ramai cu gura cascata + (plus) ca te si invita la ei la bisrica ve vezi cum e giggle

Una din pretenele mele a facut parte din aceasta religie si sincer, din cate am stat cu ea, nu prea mi-o placut mentalitatea (ma refer la religie) ... + (plus) ca le interzice sa aiba baieti de alta religie :O ...... da nu-i tot om ?

http://help.forumgratuit.ro


18 Re: Religii la data de Lun Iun 08, 2009 5:31 am


        Deadlyrage
avatar

 Varsta Varsta : 24
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Where the wild girlz smoke
Popularitate Popularitate : 1
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 4897
Animalutul meu Animalutul meu : Pasarica ciufulita Nume PetSens
PutereP 0
InteligentaI 2
ViataV 1
Numarul mesajelor : 464
Respectarea regulilor :

Aaaha, cred ca a trecut destul timp...
Next: Satanism

http://count-grishnackh.mybrute.com


19 Re: Religii la data de Dum Iul 05, 2009 8:07 pm


        Raka
avatar

 Varsta Varsta : 31
Sex Sex : masculin
Localizare Localizare : Ro
Popularitate Popularitate : 0
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3815
Numarul mesajelor : 110
Respectarea regulilor :

Eu sunt crestin ortodox fake

http://twilight-fans.forumotion.com


20 Re: Religii la data de Dum Iul 05, 2009 9:01 pm


        Deadlyrage
avatar

 Varsta Varsta : 24
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Where the wild girlz smoke
Popularitate Popularitate : 1
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 4897
Animalutul meu Animalutul meu : Pasarica ciufulita Nume PetSens
PutereP 0
InteligentaI 2
ViataV 1
Numarul mesajelor : 464
Respectarea regulilor :

Si mie imi place shaorma... :\
Wut?! Aici trebuie sa isi lasi parerea despre satanism (cel laveysit), nu conteaza religia. Imi poti spune parerea ta despre satanism din pct de vedere al unui "crestin ortodox fake"

L.E: Nici eu nu-s satanista.

http://count-grishnackh.mybrute.com


21 Re: Religii la data de Dum Iul 05, 2009 9:22 pm


        Raka
avatar

 Varsta Varsta : 31
Sex Sex : masculin
Localizare Localizare : Ro
Popularitate Popularitate : 0
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3815
Numarul mesajelor : 110
Respectarea regulilor :

La ce te referi cand spui satanism?

http://twilight-fans.forumotion.com


22 Re: Religii la data de Dum Iul 05, 2009 9:25 pm


        erena21
avatar
x
 Varsta Varsta : 33
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Sacele
Popularitate Popularitate : 14
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 4881
Animalutul meu Animalutul meu : Pestisor PutereP 0
InteligentaI 0
ViataV 1
Numarul mesajelor : 933
Respectarea regulilor :

cum percepeti voi satanismul? cum il intelegi si care e baza satanismului?23 Re: Religii la data de Dum Iul 05, 2009 9:33 pm


        Ruki
avatar
Metalhead
Metalhead
 Varsta Varsta : 24
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Everywhere
Popularitate Popularitate : 8
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 5479
Animalutul meu Animalutul meu : Testoasa Nume PetTroll
PutereP 5
InteligentaI 5
ViataV 5
Numarul mesajelor : 4420
Respectarea regulilor :

care e baza satanismului?

Atat crestinismul, cat si satanismul pornesc de la aceeasi idee de baza. Pentru ca, in fond, deosebirile dintre cele doua religii nu sunt asa multe. Unii venereaza Sfanta Treime (cineva mi-a atras acum ceva timp atentia cum ca nu respect limba romana scriind cu litera mica >.>), iar ceilalti venereaza partea malefica (?) aka Diavolul.
Ca satanismul este de mai multe tipuri, iar adeptii au diferite practici pentru fiecare caz, e alta poveste. In the end, who gives a damn?


_________________
http://www.random-accident.blogspot.com https://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001452848919&v=info


24 Re: Religii la data de Dum Iul 05, 2009 9:41 pm


        Deadlyrage
avatar

 Varsta Varsta : 24
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Where the wild girlz smoke
Popularitate Popularitate : 1
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 4897
Animalutul meu Animalutul meu : Pasarica ciufulita Nume PetSens
PutereP 0
InteligentaI 2
ViataV 1
Numarul mesajelor : 464
Respectarea regulilor :

Pasionatii de diverse religii i suppose
Still... Nimeni nu venereaza partea malefica. Atat crestini cat si satanisti considera ca zeul lor e cel bun, ca zeul lor a scris cartile sfinte etc. Satanistii considera ce cel rau "God" care vroia sa ne "indobitoceasca" ,iar atunci cand Diavolul ne-a oferit marul cica ne-a dat defapt cunoasterea. Whatever...seamna destul de mult pentru ca satanismule e o ramura a crestinismului (well... i think so big smile)
L.E: Nu vorbeam de copii terbilizati care omoara nu stiu ce mata in cimitir si deseneaza pentagrame cu sange. Ofc.

Next plz?!

http://count-grishnackh.mybrute.com


25 Re: Religii la data de Dum Iul 05, 2009 9:44 pm


        Ruki
avatar
Metalhead
Metalhead
 Varsta Varsta : 24
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Everywhere
Popularitate Popularitate : 8
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 5479
Animalutul meu Animalutul meu : Testoasa Nume PetTroll
PutereP 5
InteligentaI 5
ViataV 5
Numarul mesajelor : 4420
Respectarea regulilor :

L.E: Nu vorbeam de copii terbilizati care omoara nu stiu ce mata in cimitir si deseneaza pentagrame cu sange. Ofc.

Actually, asta este unul dintre cele trei tipuri ale satanismului, satanismul rebel. Si ei sunt cei care cred ca isi venereaza zeul malefic. Meh, shit happens.


_________________
http://www.random-accident.blogspot.com https://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001452848919&v=info        Continut sponsorizat

 
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumgratuit.ro | © PunBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Poti avea un blog gratuit