Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 2. Minte: Ecologie la data de Dum Iun 22, 2008 11:15 pm


        Mariko21
avatar

 Varsta Varsta : 29
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Bucuresti
Popularitate Popularitate : 40
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 6925
Animalutul meu Animalutul meu : Pasaroi frustrat Nume PetSmotocel
PutereP 0
InteligentaI 2
ViataV 1
Numarul mesajelor : 6239
Respectarea regulilor :


Biroul paginii de Ecologie. Discutati despre teme de articole si ce vreti voi legat de aceasta. Daca puteti, postati aici articolele spre a le adauga pe website. Le mai puteti trimite si prin pm si pe mess.
Scriitori articole:

  • angelic_whisperUltima editare efectuata de catre Mariko21 in Mier Iul 09, 2008 5:52 pm, editata de 1 ori


_________________
http://www.zoozez.com Http://mariko21.wordpress.com http://www.facebook.com/profile.php?id=100000868572973 http://mariko21.hi5.com


2 Re: 2. Minte: Ecologie la data de Joi Iun 26, 2008 2:37 pm


        xo_candy_rose
avatar

 Varsta Varsta : 21
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Chisinau
Popularitate Popularitate : 1
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3903
Numarul mesajelor : 2060
Respectarea regulilor :

Publicat

Spoiler:
CUM SA AJUTAM PLANETA?
Chiar daca nu ne dam seama in mai mica sau mai mare parte,poluam pamantul. Iata cateva metode, extrase de la userii forumului prin care ei protejeaza planeta noastra:

*cand isi periaza dintii, inchid apa, ceea ce consider ca este foarte eficient,deoarece prin aceasta metoda se economisesc circa 2 litri de apa.

*au schimbat toate becurile, care sunt acum fluorescente.

*merg pe jos, adica mai bine spus merg cu rolele, bicicletele, skate-boardurile s.a., deoarece le face placere.

*nu fumeaza,ma rog, doar unii, deoarece isi dau seama cat de mult polueaza fumul de tigara aerul .

*evita sa rupa florile cu radacina, si crengute din copaci.

*cand isi samponeaza parul inchid apa.

*planteaza pomi si plante, deoarece, chiar si in mica masura, acestea improspateaza aerul.

*nu arunca gunoaiele pe strada, ci doar in urne si in locuri special amenajate.

*opteaza pentru dus in loc de baie, deoarece in acest mod economisesc o groaza de apa.

*scot incarcatoarele din priza cand telefonul nu se incarca.

Chiar daca tu,cititorul acestui articol faci ceea ce fac si userii nu este suficient, ar fi ideal daca le-ai zice si tuturor rudelor, cunoscutilor, etc. despre aceasta problema majora a planetei noastre. Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenilor tai despre el, caci cu cat mai multa lume va contribui la protejarea planetei, cu atat mai putin poluata va fi planeta noastra!


ps: articolul este scris 100% de mine, doar am luat ce fac userii k sa protejeze planeta shi am reforumulat...hope u like it! kiss fake big smile

http://www.crazy-people.myforum.ro


3 Re: 2. Minte: Ecologie la data de Mar Iul 22, 2008 11:28 am


        xo_candy_rose
avatar

 Varsta Varsta : 21
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Chisinau
Popularitate Popularitate : 1
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3903
Numarul mesajelor : 2060
Respectarea regulilor :

Respins => Asta e mai degraba lectie de bilogie tongue

Spoiler:
Plantele si oamenii

Regnul vegetal cuprinde aproximativ 260000 de specii cunoscute de plante (muschi, licheni, ferigi, ierbacee, plante lemnoase, tufisuri, copaci). Plantele se gasesc atat pe pamant, cat si in apa, si au diferite dimensiuni (mici-muschi, arbori gigantici-sequoia).
... Numai un mic procentaj de specii de plante sunt utilizate direct de om pentru hrana, adapost, fibre sau medicamente. In capul listei se afla orezul, graul, porumbul, legumele, bumbacul, coniferele si tutunul, de care depinde intreaga economie. Tot regnul vegetal are o importanta deosebita de-alungul miilor de ani, in furnizarea oxigenului in atmosfera. In ziua de azi, biomasa lumii este compusa, in cea mai mare parte din plante, care modifica climatul, ceeaza si alimenteaza solul.
Diferentierea de alte regne
... Plantele sunt organisme verzi, multicelulare;celulele lor contin protoplasme, eucariote(cu nucleu), tinute mai mult sau mai putin rigid de peretii celulei. Cea mai importanta caracteristica a plantelor este fotosinteza (producerea hranei prin transformarea energiei luminoase in energie chimica), proces realizat cu ajutorul clorofilei, care contine plastide(organisme celulare) numite cloroplaste. Plantele care si-au pierdut clorofila au devenit saprofite sau parazite, astfel ele isi iau hrana de la organisme moarte.
... Fungii, tot eucariote, sunt acum plasati intr-un regn separat, deoarece au deficit de clorofila si plastide, iar peretii celulari contin mai multa chitina decat celuloza. Ei nu-si produc singuri mancarea, ci o absorb de la organismele moarte.
... Varietatea algelor a fost plasata in regnul vegetal, multe dintre ele sunt eucariote cu pereti celulari rigizi si produc fotosinteza.
... Regnul animal este de asemenea multicelular si eucariot, dar membrii lor difera. Plante Phyla
... Briofitele sunt un ansamblu de 3 clase de plante nevascularizate cu aproximativ 16000 de specii, in care sunt inclusi muschii si lichenii. Sistemul vascular al briofitelor este slab dezvoltat, de aceea ele sunt plante mici si acestea sunt obisnuite sa traiasca intr-un mediu umed, chiar daca ating dimensiuni mai mari in circumstante favorabile, iar altele sunt adaptate vietii in desert. Diviziunea lor sexuala este realizata de gameti, generand astfel ciclul vietii acestor organisme.
... Celelalte diviziuni sunt traheofitele. Tesutul vascular este intern si prin el se face transportul de apa, minerale si hrana.


sursa : www.ecursuri.ro

http://www.crazy-people.myforum.ro


4 Re: 2. Minte: Ecologie la data de Mar Iul 22, 2008 12:08 pm


        xo_candy_rose
avatar

 Varsta Varsta : 21
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Chisinau
Popularitate Popularitate : 1
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3903
Numarul mesajelor : 2060
Respectarea regulilor :

Publicat

Spoiler:
Poluarea

Poluarea este fenomenul prin care aerul se incarca cu substante straine daunatoare vieti . Acestea isi modifica compozitia sa naturala, atunci cand este patruns de elemente straine ce au efect daunator asupra plantelor si animalelor.

AUTOEPURAREA SI PRAGUL POLUARI

O apa este considerata poluata cind compozitia sau starea sa fizica, ori chiar estetica, sunt modificate direct sau indirect de actiunile omului,inasa masura ca nu se mai presteaza a fi utilizata in stare naturala .
Autoepurarea este insusirea de care dispune o unitate acvatica ( riu,lac,etc�) de a asorbi,fara asuferi daune,o anumita incarcatura de poluanti,de a asigura distrugerea sau mineralizarea elementelor poluante respective .
Gradul de poluare, ca si posibilitatile de auto epurare, se apreicaza prindoi termeni:
- cantitatea de oxigen din apa
- prezenta unor produsi straini, nocivi sau toxici in anumite cantitati
Dozele limita de elemente toxice ce le poat suporta o apa, fara sa axfisieze vietuitoarele,sunt foarte variabile, dupa intrebuintarea ce urmeaza a fi data apei.
Scadera continutului de oxigen si otravirea cu alte elemente toxice se combina, de obicei, cu adaosul apelor menajere si al celor deversate de industrie sau agricultura.
In ultimul timp sau luat masuri drastice de epurare, care au dat rezultate bune.

SURSELE DE POLUARE A APELOR

Poluarea industriala a luat proportii o data cu cresterea acesteia. Cele mai poluante sunt imdustria alimentara si cea chimica. Abatoarele consuma o medie zilnica de 500 l apa pentru fiecare animal sacrificat,care apoi e deversata poluata. In tarile dezvoltate, industria alimentara provoaca 20-25 % dinintreaga poluare, iar industria chimica 30 % deversind cele mai diferite substante toxice, uneori producand poluari deosebit de grave,daca apele nu sunt epurate inainte de deversare . Rafinariile si in general, petrochimia raspindesc hidro carburi, iar pelicula de petrol impiedica reoxigenarea si dezechilibreaza capacitatea de autoepurare a apelor. Industria mai deverseaza si ape incalzite, care modifica temperatura din jur .

POLUAREA AGRICOLA

Se realizeaza prin pesticide, ingrasaminte chimice si dejectii zootehnice .
Pesticidele sunt folosite in scopul de a distruge activitatea insectelor daunatoare, a rozatoarelor, ciupercilor . eleau adus servicii imense, distrugand insecte care transmit microbi sau care consumau pana la 50% din recolte . Cu toate acestea folosirea lor masiva a dus la otravirea unor ape. Unele din aceste substante se degradeaza lent, acumulandu-se in unele plante sau animale consumate de om. Apa fiind principalul vehicul al pesticidelor, ele distrug sau ameninta echilibrul biologic al unitatilor acvatice .
Si unele ingrasaminte chimice pot fi daunatoare : de exemplu azotati in surplus se pot uni cu materiile organice in fermentatie dind azotati care distrug fauna acvatica.

POLUAREA URBANA

Poluarea urbana se manifesta prin evacuarea apelor menajere, fie pri canale, in rauri sau ocean, fie infiltrare in panza freatica.
Canalele colecteaza continutul instalatiilor sanitare, al bucatariilor,incarcate cu reziduri organice, cu bacterii patogene, cu detergenti etc.

POLUAREA MARILOR SI OCEANELOR

Oceanul sa dovedit a fi limitat ca posibilitati de regenerare, infectindu-se repede. Echilibrul sau biologic este amenintat si odata cu asta este amenintat si rolul sau de intretinerea vieti pe Pamant.
Hidrocarburile constituie principali poluanti. Petrolul fiind sursa cea mai periculoasa pentru mediul marin intinzandu-se ca o enorma pelicula neagra, opreste oxigenarea, absoarbe lumina, reduce fotosinteza. Sursel de poluare cu petrol sunt:
- din sondele forate in mare
- din pierderile prin transportul cu vase sau conducte
- din spalatul tancurilor petroliere
- de la explotarile si rafinariile de pe litoral sau din apa riurilor.
Foarte grave sunt accidentele produse de tancurile petroliere care poarta obisnuit incarcaturi de 300 000 t petrol si chiar mai mult ; ele formeaza �mareea neagra�,care produc pagube imense, plajele sunt afectate, pasarile mor in numar impresionant, iar fauna si flora acvatica sunt afectate in mod deosebit, cand nu se intervine urgent pentru inlaturarea acestor pelicule.
Apele uzate si infectate provenite de pe continent afecteaza cu precadere litoralul. Ele sunt periculoase mai ales prin pesticidesi unele metale grele, dar si prin alti produsi chimici pe care ii poarta.

POLUAREA RADIOACTIVA

A debutat cu cu pulberil provenite de la exploziile atomice si s-a marit apoi prin creearea diferitelor laboratoare si uzine atomice, care evacueaza ape radioactive.
Poluarea apelor oceanice este,, aglomerata� in estuare, in locurile de varsare a marilor fluvii, zonele de litoral cu mari densitati urbane si industriale, in marile inchise, cu alte cuvinte tocmai acolo unde traiesc multi oameni.

MASURI DE EPURARE SI ANTI POLUARE

Lupta impotriva poluarii a inceput printr-o serie de legii unilaterale, care in ultimul timp au capatat, in multe tari, caracter unitar de lege cadru. S-au elaborat totodata programe ce vizeaza tehnici tot mai putin poluante, ca si tehnici de epurare a apelor inainte de a fi deversate in rauri in , lacuri sau mare.
Statiile de epurare reprezinta principalul mijloc pentru tratarea apelor poluate, mai ales a celor menajere. Se aplica mai intai un ,,pretratament�, care retine materiile grosiere, nisipurile si chiar uleiurile si grasimile. Apoi se face tratarea de epurare propriu-zisa in ,,bazine de oxidare�.
Exista totusi o serie de, saruri, toxine, pesticide, hidrocarburi care trec si prin acest filtru.
Pentru apele marine exista conventii care prevad obligatia fiecarui stat de a avea, in porturi, instalatii pentru colectat reziduri de hidrocarburi, interdictia de a lua apa ca lest in cisternele de petrol, interdictia totala de a varsa reziduri petroliere in Marea Baltica, Mediterana, Marea Nordului.


sursa : www.e-referate.ro

http://www.crazy-people.myforum.ro


5 Re: 2. Minte: Ecologie la data de Mar Iul 22, 2008 12:13 pm


        Mariko21
avatar

 Varsta Varsta : 29
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Bucuresti
Popularitate Popularitate : 40
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 6925
Animalutul meu Animalutul meu : Pasaroi frustrat Nume PetSmotocel
PutereP 0
InteligentaI 2
ViataV 1
Numarul mesajelor : 6239
Respectarea regulilor :

Voi stiti ca nu primiti puncte pe articole pe care nu le-ati creat voi, nu?


_________________
http://www.zoozez.com Http://mariko21.wordpress.com http://www.facebook.com/profile.php?id=100000868572973 http://mariko21.hi5.com


6 Re: 2. Minte: Ecologie la data de Mar Iul 22, 2008 12:18 pm


        xo_candy_rose
avatar

 Varsta Varsta : 21
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Chisinau
Popularitate Popularitate : 1
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 3903
Numarul mesajelor : 2060
Respectarea regulilor :

Dap, adica nu stiam...adica acum am aflat lol

edit : oricum, nu fac chestia asta cu articolele pentru puncte big smile...eh, cu avi&sigurile e alta treaba

http://www.crazy-people.myforum.ro


7 Re: 2. Minte: Ecologie la data de Sam Aug 30, 2008 6:29 pm


        Mariko21
avatar

 Varsta Varsta : 29
Sex Sex : feminin
Localizare Localizare : Bucuresti
Popularitate Popularitate : 40
Puncte ZooZ Puncte ZooZ : 6925
Animalutul meu Animalutul meu : Pasaroi frustrat Nume PetSmotocel
PutereP 0
InteligentaI 2
ViataV 1
Numarul mesajelor : 6239
Respectarea regulilor :

Inchis, e depasit.


_________________
http://www.zoozez.com Http://mariko21.wordpress.com http://www.facebook.com/profile.php?id=100000868572973 http://mariko21.hi5.com        Continut sponsorizat

 
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumgratuit.ro | © PunBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza un blog gratuit